confession

Thursday, September 20, 2012

Kena Belajar Balik

Bismillahirahmannirahim

Wah! Sudah lama aku tidak menulis di dalam blog ini,  kali terakhir aku conteng di blog ini pun bulan Mei 2011

Masa berlalu begitu pantas, tahun akhir dan kerja sambilan juga menyebabkan aku semakin sibuk untuk mecoretkan isi hati di sini. sorry yea diary travel ku.

Kini aku sudah pulang ke tanah air, setelah 4 tahun menimba ilmu di negara orang, ku balik jua untuk berkhidmat dengan penuh ikhlas demi menaikkan status kanak-kanak pendidikan khas di Malaysia. InsyaAllah.

Sebelum itu, aku kena masuk Institut Pendidikan Guru Ilmu Khas (IPGIK) Kuala Lumpur dahulu, untuk menimba ilmu mengenai sistem pendidikan di negara ini, termasuklah untuk mengasah kemahiran untuk menjadi seorang guru yang dedikasi dan profesional. Malangnya, hanya aku seorang ambilan pendidikan khas pada bulan September 2012, bermakna untuk major subjek pendidikan khas pensyarah-pensyarah hanya akan mengajar saya seorang. oh! aku akan rasa sungguh aneh belajar 1:1 bersama pensyarah-pensyarah. Diharapkan Pensyarah-pensyarah dapat mengkongsikan ilmu mereka dgn penuh sabar dan mesra. Lembutkan hari-hati mereka ya Allah. Dikatakan jadual IPG untuk program aku ni amatlah padat, dari 8.00 pagi sehingga 4.30 ptg atau 6.30 jika ada gerko dan ko-ko. Aku pula akan berulang-alik dari Nilai dan akan bergerak dari rumah dalam pukul 6.00-6.30 pagi. huhu... oh mampukah???

kali ini memang aku sengaja mencoretkan kandungan blog ini dalam bahasa Malayu sebab dah lama dah tidak tulis secara skema dan sebenarnya aku perlu melatihkan diri menulis esei dalam bahasa Melayu setelah 4 tahun menulis esei dalam bahasa Inggeris. Pasti post ini ada begitu banyak kesalahan tatabahasa hahahhaaha


okay la sampai disini sahaja;.. sahaja aku tinjau blog yg sudah berhabuk ini sambil menunggu rakan ku habis kelasa biologi mereka!

Kelas saya akan bermula minggu depan. Doakan saya!! Assalamulaikum.

Ikhlas dari hati
Ifa




Thursday, June 9, 2011

Semangat cuti

Salam...

lama dah x update activity harian kn?
Pejam celik pejam celik dah sebulan dh cuti.. Bile refelct balik bnyk juga activiti yg telah aku lakukan cuti ni
antaranya... Apply NI num utk cari kerja
Buat Cv n apply kerja
Pergi job interview
daftar gym utk menjaga kesihatan fizikal yg diabaikan time winter dan exam
Berenang ^_^
thanking ummi for posting muslimah swimming suit i can now go to the swimming pool ;)
Ramadhan is coming..however food for my soul is still not enough
Dan puasa bulan panas is first in my life
Subuh masuk pukul 3.. N maghrib pukul 9.55 malam
17 jam puasa.. Semoga Allah berikan aku kesihatan dan kekuatan fizikal in the holy month..

Missing you...

salam..

ok .. ok.. lately cuti2 ni duk tngok mv FT Island..
simple band. with great music n lyrics and lead singers that can carry out the right emotions =)

layaaan jer ,,
lyrics below..

Missing You English Translation Lyrics

Korean Pop Music Lyrics

That such a thing couldn’t possibly be, that you wouldn’t do such a thing
That there would be no goodbyes, it's what I believed
I wonder where it all began, like a puzzle that can't be done
That the start of my yearning, was all due to you

I’m missing you, missing you, person I miss to death
The words I cannot say though I miss you so much and long for you
I’m missing you, missing you,

person I loved to that extent
Won’t you return to me again, I’m missing you

That it couldn’t possibly change, that you wouldn’t do such a thing
I believed in all the words saying you loved me
Yes, if there is a beginning just like a movie with a predestined ending...
the order of our love and goodbyes, were those fated too?

I’m missing you, missing you, person I miss to death
The words I cannot say though I miss you so much and long for you
I’m missing you, missing you, person I loved to that extent
Won’t you return to me again?

My dear love, dear love,
you said you couldn’t live without me
Sadness, my pain... you pained even more…

My life, my whole life,
you were all I loved
How, how will I ever find a way to forget you

I love you, love you
Oh I love you, I’m missing you
Won’t you return to me again? I’m missing you

http://yuyaindou.blogspot.com/ 


Monday, June 6, 2011

blog dh tukr lgu.. =)

salam.. 
it's summer n this i how i feel =)

i confess! cewah..
lgu ni duk bermain main dlm otak uhu..

n i love this band.. one of my fav 

litik die sngt best n sweettt
<3 <3 <3

hwaiting! q(^_^)p



slowly slowly


Wednesday, May 11, 2011

Road Trip Bulan 5

Assalamualaikum...
 
Boleh x malas nak tulis panjang-panjang pasal road trip tu? 
yg penting road trip ini ada gabungan ceria, gembira, hujan, penat, alam, tidur n makan! hehe

 x bnyk shot photo yg lawa... sebab kesuntukkn masa juga nk pergi ke semua tempat plus hujan je lebey.. maahari kluar wktu ptg je 
 
 
pictures below~~ ^_^ banyak lgi gambar.. maybe spruh letak kat fb je =P













overall I had a lovely time..
travelling with friends is the best.. rather than being alone and lonely right?
but of course travelling with family is better... 





Thursday, May 5, 2011

comment